Optikko lomailee ja lepuuttaa silmiään

10.7.2018


Näin viikko ennen lomaa alkaa olla kivijalkayrittäjän takki tyhjä. Paljon on vielä tehtävää ennen lomaa.

Yrittäjän loma

Näin viikko ennen lomaa alkaa olla kivijalkayrittäjän takki tyhjä. Paljon on vielä tehtävää ennen lomaa: viimeiset silmälasit pitää hakea hiomolta ja luovuttaa asiakkaille, samoin huolehtia piilolasitoimitukset niitä tarvitseville. Jotkut asiakkaat ovat myös lomalla eivätkä pääse hakemaan silmälasejaan, joten toimitukset odottavat jossakin naapuriliikkeessä, miten nyt kenenkin kanssa kätevin paikka sovitaan. Yhteistyö-ja avunantosopimus toimii loistavasti naapuriyrittäjien kanssa.

Raha-asiatkin pitää hoitaa. Taloustilanne on pitänyt ottaa huomioon jo paljon ennen lomasuunnitelmia, yrittäjällä kun ei ole lomarahaa, ei lomaltapaluurahaa ja rahan tulo tyssää, kun liike on kiinni. Tuuraajaakin olen harkinnut, mutta se ei ole taloudellisesti kannattavaa. Turha tässä on nurista, itsehän olen tieni valinnut ja johan tätä on harjoiteltu viimeiset 17 vuotta.

Mutta odotettu loma alkaa ensi viikolla 16 heinäkuuta ja töihin tulen maanantaina 6.8 klo 10.00.

Lomalla ajattelin lekotella mökillä, tavata ystäviä ja lampsia muutaman päivän Berliinin kaduilla. Tällä pitääkin jaksaa sitten jouluun asti ja syksyllä palataan kuusipäiväiseen työviikkoon.

 

Aurinkoista kesää ja nähdään paremmin,

optikko Minna Kruunu Optiikasta