Optikko, josta ei pitänyt koskaan tulla yrittäjää

5.9.2023

En ollut koskaan ajatellut, että minusta tulee yrittäjä, mutta tässä sitä ollaan, 22 vuotta takana ja jokunen edessä ennen eläkeikää.

Asuimme 27 vuotta sitten siipan kanssa eri kaupungeissa ja olin kysellyt töitä Helsingistä, kunnes eräänä päivänä edustajan kanssa keskusteltuani, hän sanoi, että osta optikkoliike Kruununhaasta. 

En ollut koskaan ajatellut yrittäjyyttä, mutta jotenkin sitä vaan ajautuu uusille urille. Sovin alustavan tapaamisen omistajan kanssa eräänä tammikuun päivänä, tarkoituksena keskustella, miten neuvottelut aloitetaan. Rouvan kanssa juttu luisti niin hyvin, että olin liikkeessä koko päivän, puhuimme kaikenlaista, korjailin välillä asiakkaiden silmälaseja ja mittailin linssejä, siis olin ”töissä” tuon ensimmäisen päivän. Liike tuntui melkein jo ”omalta”, pelottava ajatus heti alkuun.

Eikä aikaakaan, kun meistä tuli yrittäjiä. Onneksemme vanha omistaja asui liikkeen yläkerrassa ja auttoi meitä monella tapaa. Saimme hänen kauttaan paljon asiakkaita, vanhat asiakkaat jäivät meille eivätkä vaihtaneet liikettä ja uusia tuli hänen suosittelemina.

Kuten sanottua, 36 vuotta on takana optikkona, 22 vuotta niistä yrittäjänä ja joitakin edessä ennen eläkeikää. Siippa on jo eläkkeellä, mutta auttelee kaikenlaisissa hommissa lähes joka päivä. Nämä vuodet ovat olleet mielenkiintoisia, olen oppinut paljon yrittäjyydestä ja valmistunut joitakin vuosia sitten merkonomiksi. Liiketalouden perusopinnot olisivat olleet tarpeelliset yritystoiminnan alkupuolella, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Opiskelu on ollut mukavaa vaihtelua optikon työhön, olen vielä suorittanut kolme ammattitutkintoa. Niistä kaikista on ollut hyötyä liiketoiminnan kehittämisessä.

Yrittäjänä välillä kaikki ottaa pattiin ja välillä tämä on ihanaa, ainakin silloin kun kassassa on tarpeeksi rahaa ja kauppa käy. Parasta kuitenkin yrittäjyydessä on kaikki ihanat asiakkaat, on ilo palvella teitä kaikissa näköön liittyvissä asioissa. 

Terveiset Kruununhaasta

Minna
Kruunu Optiikan optikko

Yrittäjät muutaman vuoden takaa