Referenssit

Mirkun tarina

On niin lohdullista, että kun on kuvitellut, että sinulla on ongelma, joka ei ole mitenkään ratkaistavissa, elämään tulee ihmisiä, jotka keksivät siihen ratkaisun. Tässä siitä yksi onnellisen lopun saanut tarina

Rakastuin maastopyöräilyyn tosissani, kun ensimmäisen kerran pääsin kokeilemaan fatbikella ajamista kolme talvea sitten. Vihdoinkin olin löytänyt lajin, jossa voi nauttia sekä vauhdista että luonnosta! Mutta taitojen ja vauhdin kasvaessa törmäsin yllättävään ongelmaan, joka liittyy silmien toimintaan. En nopeasti vaihtuvissa tilanteissa kyennytkään enää +/- eriparisilmilläni tarkentamaan maaston eri kohtiin, vaan tarkennus niin laseilla kuin piilareillakin laahasi jatkuvasti jäljessä, joka teki ajamisesta epävarmaa. Kovassa auringonpaisteessa sekä hämärässä ajamisesta tuli suorastaan raskasta. Aloin menettää kiinnostukseni lajiin, johon olin ensin niin palavasti ihastunut.

Olin oikeastaan jo menettänyt toivoni asian suhteen, mutta onneksi avasin suuni tästä surustani, kun menin rutiininäöntarkastuksen jälkeen kesän kynnyksellä uusimaan arkilasejani Minnan luokse Kruunu Optiikkaan. Hän tutki silmäni tarkasti, teki tiedusteluja erilaisista vaihtoehdoista ja lopulta löysi ratkaisun: uusien moniteholasien lisäksi minulle tilattiin maastopyöräilyä (ja polkujuoksua) varten täydellisesti extrapienille kasvoilleni istuvat Adidaksen urheiluaurinkolasit, (näihin on vaihdettavissa myös kirkkaat linssit, Suomessa ne todella tulevat tarpeeseen kesän jälkeen), joihin kiinnitetään erikseen vahvuuksilla varustetut adapterilinssit.

Lasit pääsivät muutama viikko sitten Lapin vaativissa ajo-olosuhteissa tositoimiin. Ensimmäisten ajokilometrien jälkeen en yksinkertaisesta meinannut uskoa, että tarkennusongelmat tosiaan olivat kadonneet! Isona bonuksena lasien aurinkolasiominaisuudet osoittautuivat täydellisiksi, kun Lapin maaginen alhaalta maata viistävä ilta-aurinko näytti miten kontrastilla luodaan metsään taikaa: samalla kun linssit suodattavat huippuvaloa, ne lämmittävät varjokohtia!

Olen tämän kaiken jälkeen taas niin innoissani maastopyöräilystä, että seuraavaksi hankintalistalla on nyt myös uusi pyörä (kuvissa oleva sähkömaasturi on lainapyörä) ja tietenkin  lisää pyöräilymatkoja.

Kiitos vielä Minna, kun ratkaisit tämän ongelman, olet tosiaan aarre! 

Mirkku Merimaa
näkyväksi tekijä, valokuvaaja ja mainonnan suunnittelija


Ihana Elämys Oy: n voit tutustua seuraavista linkeistä

Niina Stolt & Mirkku Merimaa

Anna, monivuotinen monitehojen käyttäjä, vaihdettiin peruslinsseistä uusiin Varilux monitehoihin

"Eilen sain uudet silmälasit ja kun ne laitoin päähäni niin maailma kirkastui hetkessä, todella hyvät ei mitään vaikeutta linssien kanssa eikä myöskään kehysten. Huomaan todellakin eron entisiin"

Kaikki meni nappiin...iso kiitos sinulle!

Tuula, monitehopiilolasit ensimmäistä kertaa kokeilussa

Käytin niitä usean päivän ajan koko päivän: töissä, mökillä, saunassa, uimassa. Meikkaaminen aamuisin tuntui mukavalta kun näki selvästi. Siis sen jälkeen kun oli ährännyt niitä silmiinsä parhaimmillaan alussa 1,5 tuntia! Kokeilun lopussa aika kyllä oli jo pienentynyt 10-15 minuuttiin yhteensä. Viimeisellä kerralla vasempaan silmään sain linssin toisella yrittämällä! Voittajafiilis!

Ihana kokeilu, kiitos siitä! Löysin tavoitteeni mukaisesti itselle vaihtoehdon silmälaseille niihin tilanteisiin jossa ne tuntuvat tosi hankalilta; jumppaan, mökkitalkoisiin, hikilenkkeihin, kylpyläkäynteihin jne. Aiemmin olin usein niitä miettinyt, mutta nyt tämä kampanja saada kokeilla niitä maksutta sai minut oikeasti niitä kokeilemaan! Tekoripset siinä harjoittelussa menivät mutta niitähän saa uusia (lopussa ne eivät enää haitanneet, kun oppi tekniikan jolla linssit saa silmiin vahingoittamatta ripsiä.)

Eija, kaukolasit

Optikko näki heti miten tykkään pitää lasejani, ja taivutti sangat lasien hakukerralla heti sopiviksi. Olen todella tyytyväinen. (Näin itse asiassa viime viikolla painajaista, että lasit hajosivat ja murehdin sitä kauheasti! Lasit ovat niin nappiostos, vaikka ovat "heräteostos".)

Kaipaamaan en jäänyt mitään, toivon vain, että aina löytyy pieniä, siroja kehyksiä ja kivoja silmälasikoteloita.

Golfarin kokemukset ProGolf-linsseistä

Pekka: ”Minulla on niistä henkilökohtaisia kokemuksia.
Ennen kuin tein itselleni ProGolf lasit, pelasin yksitehoilla, jotka toimivat kauas hyvin, mutten nähnyt täyttää tuloskorttia. ProGolf-lasit pelittävät mainiosti, niissä lukulisäys on pienempi kuin normaalisti käyttämässäni monitehoissa.
Selkeästi suosituin on itsestään tummuvasta materiaalista tehdyt linssit. Tummuvat silmälasit toimivat hyvin niin kirkkaissa kuin hieman pilvisemmälläkin ilmalla.
Olen optikko ja olen myynyt näitä ProGolf laseja useita ja saanut käyttäjiltä erittäin hyvän palautteen.
On erittäin tärkeää, että hankit ProGolf-lasit asiantuntijaliikkeestä, jossa on optikko, joka tietää, kuinka ne pitää määrittää.”