Meneekö, meneekö? Eikö putti uppoa?

24.3.2023

Jokaisen aikuisgolfaajan parhaat pelilasit

Takkuaako peli, kun et löydä palloa moniteholaseilla? Ei hätää, tähänkin löytyy ratkaisu optikolta. Golfareille on suomalaisten optikoiden kanssa kehitetty moniteholinssit, ajatellen nimenomaan aikuisgolfareiden pelin haasteita. 

ProGolf-monitehoilla peli sujuu mallikkaasti ja tasoitus laskee. Monilla pelaajilla on vaikeaa kohdistaa katse palloon, kun ei tiedä, katsoako kaukoalueella vai alaosan läpi. Linssin sivualueiden vääristymät hankaloittavat palloon osumista. Pelatessasi tavallisilla monitehoilla joudut etsimään sopivan päänasennon, jotta näet pallon, ProGolf-laseilla pään asento on luonnollinen, niinkuin prosi on opettanut.

Linsseissä on tarkka yläosa, näet pallon lentoradan, leveä väliosa ja alaosassa riittävä lähialue, jolla pystyt täyttämään tuloskortin. 

Linssiä on saatavana kirkkaana, tummuvana tai polarisaatiolla, jokaiselle jotakin. Linssin ruskea väri toimii kaikissa valaistusominaisuuksissa parantaen kontrastia. 

Progolfit valmistetaan bluestop-materiaalista, joka suodattaa täydellisesti sekä haitallisimman sinisen valon että UV-säteilyn. 

Muutama optikkokollega on kokeillut näitä laseja, vaikka omat proggarit ovat huippulaatua, mutta heidän mielestä eron huomaa. Omakohtaista kokemusta minulla ei ole, kun olen lopettanyt pelaamisen ennenkuin se oikein koskaan alkoikaan. Kokeile siis sinäkin.

Vaikka linssit ovat kehitetyt erikoisesti golfareille, voi niitä muutenkin käyttää, siellä missä tarvitset hyvää kaukonäköä, mutta lähelle katsominen ei ole se pääjuttu. Voisin kuvitella, että veneilijät ja autoilija pitäisivät näistä, varsinkin polaroiduista.
Golfarin kokemukset

Teija: " Olen pelannut vuosia tavallisilla monitehoilla, joilla puttaaminen on ollut haastellista. Monitehojen vahva alaosa vääristää kallistuksia ja joudun laskemaan leukani todella alas löytääkseni tarkan alueen lähelle. Minna Kruunu Optiikasta teki viime vuonna uudet ProGolf-lasit, nyt on näkeminen tarkkaa kaikille etäisyyksille. Kauko-osa on tarkka, näen pallon lentoradan hyvin, paremmin kuin kaverit. Alaosasta tehtiin mahdollisimman heikko, nyt näen hyvin putata ja pääasento on oikea, näen kuitenkin täyttää tuloskortin. Kaverit kentällä ihmetteli, miten hyvin peli sujuu, kiitos uusien pelilasien.

Pekka: ”Minulla on niistä henkilökohtaisia kokemuksia. 
Ennen kuin tein itselleni ProGolf lasit, pelasin yksitehoilla, jotka toimivat kauas hyvin, mutten nähnyt täyttää tuloskorttia. ProGolf-lasit pelittävät mainiosti, niissä lukulisäys on pienempi kuin normaalisti käyttämässäni monitehoissa. 
Selkeästi suosituin linssivalinta on itsestään tummuvasta materiaalista tehdyt linssit.
Olen optikko ja olen myynyt näitä ProGolf laseja useita ja saanut käyttäjiltä erittäin hyvän palautteen.
On erittäin tärkeää, että hankit ProGolf lasit asiantuntijaliikkeestä, jossa on optikko, joka tietää kuinka ne pitää määrittää.”

Tervetuloa liikkeeseen, golfkausi alkaa ennen kuin huomaatkaan. Soita  09-1352661 tai varaa aika www.kruunuoptiikka.fi/ajanvaraus


Golfterkut, Minna Pajari

Kruunu Optiikka, Unioninkatu 45, 00170 Helsinki

www.kruunuoptiikka.fi