Kevään 2020 kehystrendit

7.1.2020

Kestävää kehitystä, teknologiaa ja vahvoja värejä

1. Sporttia ja teknologiaa

Kehysten valmistuksessa hyödynnetään entistä enemmän uusia tuotantomenetelmiä kuten 3D-tulostamista ja lasersintrausta. Tekninen tarkkuus ja innovatiiviset muotoilu- ja materiaaliratkaisut korostuvat.

Erityisesti aurinkolaseissa nähdään paljon sporttivaikutteita; teknisiä materiaaleja, futuristisia yksityiskohtia ja peilipintoja. Lasit ovat suuria, lähes koko kasvot peittäviä – ja suojaavia.

2. Vahvoja värejä

Vahvat värit korostuvat silmä- ja aurinkolaseissa – sekä kehyksissä että linsseissä. Yksi kevään kuumimmista kehysväreistä on punainen. Linsseissä nähdään puolestaan keltaisen sävyjä ja jännittäviä kahden värin yhdistelmiä.

Globaaleja trendejä ennustavan WGSN:n mukaan vuoden 2020 värimaailma on futuristinen, positiivinen ja monimuotoinen. Väreinä tullaan näkemään viileämmät ja murretummat värisävyt mintunvihreästä, teräksensinisestä, herukanpunaisesta, poltetusta keltaisesta ja haaleanoranssista.

3. Kestävä kehitys kiinnostaa

Kuluttajat kiinnittävät entistä enemmän huomioita vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen, mikä näkyy myös kehystrendeissä. Trendikkäimmät kehykset tehdään kestävistä luonnonmateriaaleista tai kierrätysmateriaaleista – ja myös valmistuksen ympäristövaikutuksiin kiinnitetään erityishuomiota.

4. Ilmeikkyyttä kuvioilla ja koristeluilla

WSGN:n mukaan kysyntä yksilöllisille ja personoiduille kehyksille tulee myös jatkumaan vahvana. Materiaaleina tullaan näkemään antiikkikultaa, päällystettyä metallia, ylijäämämateriaaleja, tekotimantteja ja helmiäisviimeistelyjä. Ainutlaatuiset vintage-mallit kiinnostavat kuluttajia, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden erottautua joukosta.

Silmä- ja aurinkolaseissa nähdään paljon erilaisia kukkakuoseja, koristeluja sekä näyttäviä kangas- ja printtiyksityiskohtia.

5. Vastakohdat viehättävät

Aurinko- ja silmälasivalinnoilla herätetään huomiota, ilmaistaan itseä ja otetaan kantaa muotisuuntauksiin.

Kehyksissä nähdään paljon erikoisia muotoja; trendikkäimmät kehykset ovat korostetusti kolmion, ympyrän tai suuren neliön muotoiset. Kulmikkuus ja kuusi- tai kahdeksankulmaiset kehykset jatkavat suosiotaan, mutta ne ovat saaneet rinnalleen naisellisempia ja pehmeämpiä sydän- ja perhosmuotoja. Erikoisten muotojen vastapainona nähdään klassisia kehysmalleja ja kehyksettömiä sekä reunattomia kehyksiä. Myös kehysten koossa korostuvat äärilaidat; muodikkaimmat kehykset ovat joko pieniä ja kapeita tai retromaisen suuria.

Lähde: https://naelehti.fi/2019/03/06/5-kuuminta-kehystrendia/