Aika tutustua optikkoon?

10.8.2023


5 asiaa, joista tiedät, että pian tutustut optikkoon!!

On aika katsoa totuutta silmiin, nelikymppinen. Ikänäkö tai iloinen aikuisnäkö, alkaa tästä.

1. Muutut suurpiirteiseksi
Ei oikeastaan olekaan nokonuukaa, pesetkö paidan neljässäkympissä vai kuudessakympissä tai kaadatko nuudelipussin desiin vai litraan vettä. Se mikä on präntätty niin pienellä, ei voi olla kovin oleellinen ohje.

2. Kiinnostut televisiosta
Miten et ole ennen tajunnut, että Myytinmurtajat tai Beverly Hillsin täydelliset naiset ovat tosi kiinnostavia ohjelmia! Telkkarin edestä ei ole enää kiire sänkyyn lukemaan. Et myöskään toivo lahjaksi kirjoja, nehän voi kuunnella.

3. Järkytyt talviaikaan siirtymisestä
Aamun sarastaessa on kiire töihin, koska iltapäivällä työhuoneessa pimenee ja teksti tietokoneella sumenee. Pitäisi pestä näyttöruutu. Miten kaukaa voi kännykkää lukea tai miten paljon voi fontteja suurentaa?

4. Alat ymmärtää vanhempiasi
Vielä kolmekymppisenäkin sitä oli niin kärkäs. Ärsytti, kun äiti sytytti yhtä aikaa kattovalaisimen ja loisteputket. Ihan hyvä ideahan se on. Tunnelmavalaistus on yliarvostettua, puhumattakaan kynttilänvalon tunnelmasta.

5. Näet silmälaseja kaikkialla
Kappas, uutistenlukijalla on silmälasit. Ja lähikaupan kassalla, työkaverilla ja bussikuskilla. Miten kaikilla tutuilla on silmälasit?

P.S Jokaisen lähinäkö heikkenee, kun ikä alkaa lähestyä 45:ttä. Heikkenemisen nopeuteen ei voi vaikuttaa lasien käyttämisellä eikä käyttämättä jättämisellä. 
Kun sinnittelijä lopulta hankkii lasit, hän huomaa pian, ettei enää tule toimeen ilman niitä. Ei hän tulekaan, koska näkö on jo niin huono. Se ei ole lasien vika, vaan kyse on puhtaasti iästä

On tullut aika varata käynti optikolle, se auttaa!