Asiakaskohtaaminen parhaasta päästä

8.2.2018


Optikon päivään sattuu aina silloin tällöin tapauksia, joista on mukavaa kertoa muillekin.

Asiakaskohtaaminen parhaasta päästä

Aina silloin tällöin tulee tapauksia, joista on mukavaa kertoa muillekin.

Sain viime syksynä puhelun meidän pitkäaikaiselta asiakkaaltamme, herra 89v. Hän kertoi olevansa pulassa, kauhistuneena kuvittelin jotain pahempaa tapahtuneen. Hän olikin hukannut kaikki lukulasinsa, olen tehnyt hänelle muutamat viime vuoden aikana. Sovittiin, että teen hänelle kaksi paria uusia. Näin tapahtui.

Soitin ilmoittaakseni lasien valmistumisesta ja mietimme, miten hän saisi lasit kotiinsa, koska hänelle liikkuminen tuotti vaikeuksia. Hän ehdotti postia, mutta koska hän asuu postin vieressä, niin minun oli yhtä helppoa viedä lasit hänelle kotiin kuin postiin. Menin siis viemään laseja yhtenä maanantai-iltana töiden jälkeen. Herra olikin jo ovella vastassa ja silminnähden iloisena kertoi, että tarjoaa minulle sherryä, hän itse ottaisi siemauksen viskiä. Hän ohjasi minut olohuoneeseen, keittiössä ei sopinut istua ja keskustella. Silmälasit unohtuivat siinä samalla.

Siinä vierähti reilu tunti puhellen, hänellä kun oli mainioita juttuja uraltaan ympäri maailmaa, niin Amerikasta kuin Kiinastakin. Keskustelimme myös taloudesta, kielistä ja tekemistämme maailman matkoista. Lupasin mennä toistekin puhelemaan hänen kanssaan. Ja teimme samalla sopimuksen: Kun hän hävittää lasinsa, teen uudet ja tuon ne hänelle.

Kotiin kävellessäni mietin mukavaa iltaa. Molemmille tuli hyvä mieli: hän sai silmälasit ja juttuseuraa ja minä tyytyväisen asiakkaan.

Maaliskuussa Kruunu Optiikka täyttää 58 vuotta, hyvällä palvelulla olemme päässeet näin pitkälle.

Terkut, optikko Minna