Terveiset Pariisista

8.10.2018
Olimme viikko sitten Pariisissa, Euroopan suurimmilla optisen alan messuilla. Olimme trendiluennolla ja saimme kuulla vuoden 2019 silmälasimuodista.

Yksi kehystrendeistä on ensi vuonna monivärisyys. Kehysmateriaaleissa näkyi rohkeita värejä ja kaikenlaisia värisekoituksia, materiaaleina muovi ja metalli.

Uutena muotona kuusikulmainen, ei kuitenkaan matala vaan vähän korkeampi kehysmuoto. Pyöreät muodot pitävät pintansa ensi vuonnakin. Pyöreitä kehyksiä oli osastot täynnä, niin paksua muovista kuin ohutta metallistakin.

Suunnittelijat olivat myös käsitelleet tuttua pilottimallia uudella tavalla, ei niin roikkuvaa perinteistä pilottia vaan kehykset ottivat vaikutteita menneistä vuosikymmenistä.

Kissamallit ovat nousussa, vaikka niitä moni inhoaa, niin muoto kohottaa hienosti kantajansa kasvoja. Enkä nyt tarkoita 50-luvun kissaa vaan kauniisti ylöspäin kohoavaa linjaa.

Etsimme messuilta meille sopivia kehysmallistoja, sellaisia joita isot ketjuliikkeet eivät myy. Meiltä kysytään tasaisesti pieniä kehyksiä isoille voimakkuuksille, tälläkin kertaa löysimme pari uutta kehysmallistoa meille. Pysy kuulolla, kerron lisää, kunhan kehykset tulevat.

Syysterkut, 
Minna 
Kruunu Optiikan optikko